חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אתרים בעכו וסביבתה

האתרים בעכו וסביבתה חושפים את העושר ההיסטורי והתרבותי של העיר. עכו מציעה עושר של אתרים היסטורים,  אתרים קדושים, מוזיאונים מרתקים ועוד. תוכלו למצוא אתרים מהתקופה הצלבנית כמו אולמות האבירים ומנהרת הטמפלרים, בתי כנסת ומסגדים עתיקים ועוד.

ההיסטוריה העשירה שמאפיינת את עכו העתיקה זיכתה אותה בהגדרת "אתר מורשת עולמי" ע"י ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו.

אנו שמחים להמליץ לכם על אתרים נבחרים, שלדעתנו חשובים ושווים ביקור. לנוחיותכם חילקנו אותם לפי קטגוריות ואתם מוזמנים לטייל ולהתרשם.

בסיורים שאנו עורכים לקבוצות בעכו העתיקה אנו עוברים בחלק מהאתרים האלה. המידע, הסיפורים המיוחדים והאנקדוטות הפחות ידועות מעשירים את חווית הטיול של המשתתפים.

 

אתרים היסטוריים בעכו

אולמות האבירים

אולמות האבירים הוא אתר מרשים וחשוב שמושך אליו המוני תיירים מהארץ ומהעולם. בעבר שמשו האולמות האלה את מסדרי הצלבנים שחיו בעכו, ואליהם הגיעו עולי רגל נוצריים מרחבי אירופה. בשנות הארבעים האולמות נחשפו וכיום הם מציגים את חיי היומיום בתקופה הצלבנית בצורה מרתקת ומוחשית.

אולמות האבירים בעכו העתיקה
אולמות האבירים בעכו העתיקה

 

מנהרת הטמפלארים

מנהרת הטמפלארים שימשה את אנשי המסדר הטמפלארי שפעל בארץ בתקופה הצלבנית. זאת מנהרה תת קרקעית שחיברה במאה ה- 12 בין המצודה הטמפלארית עד לנמל עכו. המנהרה התגלתה ב- 1994 באופן מקרי לאחר תלונת תושבים על בעיות ביוב. לאחר חפירות ארכיאולוגיות היא שופצה ושוחזרה וכיום ניתן לבקר במבנה המרשים הזה.

מנהרת הטמפלארים
מנהרת הטמפלארים, קרדיט: שאולה הייטנר, מתוך אתר פיקיויקי.

 

חאן אל עומדאן

חאן אל-עומדאן (חאן העמודים) נמצא ליד נמל עכו והוא החאן הגדול והשמור בישראל. החאן הוקם בשנת 1784 ע"י שליט עכו באותה תקופה, אחמד אל-ג'זאר, במבנה ששימש בעבר את בית המכס של ירושלים הצלבנית. המבנה כולל חצר גדולה עם שתי קומות של חדרים ואכסדרות ובהן 40 עמודים מאבני גרניט שהובאו מקיסריה ומעתלית וממבנים צלבנים אחרים בעכו.

למרות שהמקום היה מוזנח ונטוש הוא מושך תיירים רבים בגלל הגודל והעוצמה ותחושת ההיסטוריה החזקה שיש במקום. במקום מתוכנן להיבנות מלון בוטיק ומומלץ לבקר לפני השינוי ולחוות את תחושת ההיסטוריה היחודית.

חאן אל עומדאן
חאן אל עומדאן, צילום: ד"ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי

 

למידע נוסף על האתרים ההיסטורים ולאתרים היסטורים נוספים היכנסו לקישור.

 

אתרים קדושים בעכו

בית הכנסת הרמח"ל

בית הכנסת הרמח"ל נקרא על שמו של רבי משה חיים לוצאטו, שגר בעכו בין השנים 1743-1747. שליט עכו באותה תקופה הפקיע מהקהילה היהודית הקטנה בעיר את בית הכנסת ששימש אותם ובמקומו נתן להם מבנה קטן ברובע היהודי, אותו שיפץ הרמח"ל והפך אותו לבית כנסת.

בשנת 2020 נפתח בצמוד לבית הכנסת "המרכז למורשת היהודית בעכו העתיקה". זהו מרכז מרשים שמציג, בין היתר, ממצאים ארכיאולוגים חשובים, הקשורים לקהילה היהודית, מהתקופה הצלבנית והעות'מנית.

 

מסגד אל ג'זאר

מסגד אל ג'זאר הוא המסגד החשוב והגדול ביותר מבין שמונת המסגדים הקיימים עכו. המסגד נקרא על שם שליט העיר באותה תקופה אחמד אל ג'זאר שגם הקים אותו בסוף המאה ה- 18.

זהו המסגד השלישי בגודלו בארץ, ואחד היפים והחשובים. הכיפה הירוקה והצריח בולטים על קו הרקיע והפכו לאחד מסמלי העיר.

מסגד אל ג'זאר בעכו העתיקה
מסגד אל ג'זאר בעכו העתיקה

 

הגנים הבאהים

הגנים הבהאיים בעכו העתיקה מהווים מרכז עולמי ומקום עליה לרגל לבני הדת הבהאית בכל העולם, שנוהגים להתפלל כשהם פונים לכיוון עכו ואף נקברים כשראשם פונה אליה.

שמם של הגנים הבהאיים בעכו הוא אל-באהג'ה (מחוז ההנאה) ובמתחם קיימת אחוזה שהיתה בעבר מקום מגוריו של בהא-אללה, הנביא שייסד את הדת הבהאית.

במרכז האתר המדהים ביופיו נמצא המקדש של בהא-אללה שהיום הוא גם מקום קבורתו. כל הגנים המטופחים והמפוארים מקיפים את המקדש וכל השבילים מובילים אליו.

הגנים הבאהים
הגנים הבאהים. קרדיט: יגאל זלמנסון, מתוך אתר פיקיויקי

כנסיית סנט ג'ורג'

כנסיית סנט ג'ורג' בעכו העתיקה היא כנסייה יוונית-אורתודוקסית ונחשבת לכנסייה הנוצרית הראשונה שהוקמה בעיר בתקופה העות'מנית.
הכנסייה נבנתה במאה ה 16 וקיים תיעוד מביקור של נזיר במקום משנת 1631. בית הכומר נמצא במנזר קטן ליד הכנסיה.

כנסיית סנט ג'ון

מומלץ לבקר גם בכנסיית סנט ג'ון, שנמצאת על חומת עכו ליד המגדלור. כנסייה קתולית לטינית מהמאה ה 18, אחת היפות בעכו והפכה עם השנים לסמל של העיר כמקום שחיים בו בני ארבע דתות – האיסלאם, הנצרות, היהדות והדת הבהאית.

 

מוזיאונים בעכו

מוזיאון אוצרות בחומה

מוזיאון אוצרות בחומה הינו מוזיאון אתנוגרפי המציג את מורשת בעלי המלאכה, הפולקלור וחיי היומיום בגליל במאה ה 19 באמצעות אוסף מרשים של מוצגי אמנות מרהיבים.

בנוסף לבעלי מלאכה, תוכלו למצוא במוזיאון תצוגות של רהיטים, ביגוד ופריטים נדירים שממחישים ומשחזרים את חיי היומיום במאה ה 19. מומלץ בחום!

אוצרות בחומה
אוצרות בחומה. קרדיט: אתרי מורשת ויקיפדיה 2012

 

מוזיאון אסירי המחתרות

המוזיאון נמצא במבצר עכו שהוקם בסוף המאה ה- 18 ובימי המנדט הבריטי הפכו אותו הבריטים לבית הכלא המרכזי באזור הצפון. בכלא נכלאו אסירים יהודים וערביים ושם גם הועלו לגרדום "עשרת עולי הגרדום"
במוזיאון מתקיימת תצוגה המתארת את סיפור פריצת הכלא וסיפורם של עולי הגרדום.

לסיכום, כפי שאתם רואים, עכו וסביבתה עשירה באתרים מרתקים שיעניינו קבוצות בטווח גילאים רחב, תחומי עניין שונים ומגבלות זמן שונות.

רוצים להתאים את הסיור באתרים לצרכים שלכם ולקבל ליווי מקצועי ומרתק? מוזמנים לפנות אלינו.

הרשמו לאחד הסיורים הקרובים שלנו
לפרטים והרשמה
על המחבר:
תמונה של עמרי
עמרי

מורה דרך מוסמך ומומחה לטיולים בגליל. המייסד של Omri-Travel שהפך את התחביב והתשוקה שלו למקצוע... חולה טיולים, סקרן בלתי נלאה וממשיך להתלהב מלטייל ולהדריך.

כללי הזהב לטיול מוצלח:

טיול הוא פעילות נפלאה – מהנה, בריא, מחבר ומלמד אך גם עלול להיות מסוכן. על מנת להגביר את ההנאה ולצמצם אתה הסיכון הינה כמה כללים פשוטים המומלצים לכל טיול:

הכנה מראש: חשוב מאוד לקרוא על מסלול הטיול מראש ולדעת היטב מה צפוי לכם: מה המרחק, רמת הקושי, משך הטיול, נתיב הטיול ומה יש לאורכו ולהתארגן בהתאם!  חשוב מאוד להצטייד במפה (זכרו: שיש מקומות ללא קליטת סלולר ולכן מפת נייר עדיפה). יש לידע מישהו מקורב לגבי תוכניותיכם ואם זה בשמורה את אחד מאנשי הצוות.

מים, אוכל, ביגוד וציוד: תמיד קחו איתכם מים! (לטיול יום 3 ליטר לאדם). אוכל ונישנושים בהתאם למשך הטיול. נעליים סגורות, ביגוד בהתאם לעונה אך רצוי תמיד מומלץ מכנסיים ארוכים וכמובן כובע. מומלץ להצטייד בפנס, אולר ומקלות הליכה וחשוב לקחת איתכם ערכת עזרה ראשונה בסיסית וטלפון נייד טעון ואף מטען חיצוני.

התנהגות בזמן הטיול: קריטי להישאר על השבילים המסומנים ולא "לעשות שטויות" כמו קפיצות ממקומות גבוהים, טיפוס על עצים ועוד. חובה להתנהג בהתאם להוראות על שלטי הכניסה לשמורות.

לעולם אל תשאירו לכלוך, ניירות, בקבוקים וחפצים בשטח. אספו את האשפה שלכם ורצוי גם לנקות לכלוך שמצאתם בשטח ולהשאירו במצב טוב יותר.

במקרה חרום: אם חס וחלילה מישהו נפגע במהלך הטיול הכלל הבסיסי הוא טיפול ראשוני במקום ולהוציא את הנפגע מהשטח בהקדם האפשרי. בהתאם למקרה יש להזעיק גורמים רלוונטיים. מומלץ מאוד להוריד את האפליקציה מדא שלי – שבה יש הנחיות עזרה ראשונה לכל המקרים ואפשרות קלה להזעקת עזרה.

מידע מפורט יותר מומלץ לקרוא באתר של עמותת מדעת

קרא עוד
מוזמנים לטייל איתנו
המאמר עזר לכם? נשמח לקרוא את תגובתכם

רוצים את ההטבה?

ממלאים את הפרטים ומקבלים את קופון ההטבה בדוא"ל:

הרשמו לקבלת עדכונים, המלצות והטבות
מבית Omri Travel
פתח צ'אט
1
זקוק לעזרה?
שלום לך!
נשמח לסייע ולחבר אתכם לחוויה מושלמת!!
דילוג לתוכן