מסעדות בגליל העליון
הגליל העליון עם הפסיפס האנושי המגוון שבו הוא כר התפתחות לקולינריה משובחת ועשירה.
תוכלו למצוא כאן מגוון קולינרי רב וסוגים שונים של מסעדות, בתי אוכל ודוכני אוכל רחוב פופלריים. תמצאו מסעדות שף, מסעדות אותנטיות שמציעות מנות מהמטבח המסורתי, מסעדות מזרחיות "רגילות" נהדרות ואף אפשרויות לארוחות נפלאות באירוח ביתיות. אתם תמצאו כאן בית קפה, קונדיטוריות ומקומות לממתקים (כנאפה ובקלאווה) וגם שפע יקבים ומזקקות.
הנה לפניכם המלצות על מספר מסעדות ובתי אוכל באזור כפרי הגליל העליון – אבל רק כאלה שאנו מכירים אישית ואוהבים.
במיוחד ל"פודיז" וחובבי הקולינריה – הגליל העליון הוא יעד חובה! תופתעו מאוד מהעושר, מהאיכות ומהאוירה! בתאבון!!
במפה למטה >>> תראו איפה נמצאות המסעדות המומלצות שלנו
כאן תמצאו המלצות על מסעדות טובות ברחבי הגליל שמתאימות לכל המשפחה
מסעדת אל-אמיר נמצאת ברחוב השוק בתרשיחא. זוהי מסעדה ותיקה ופופולרית שמגישה חומוס (מצוין!), סלטים, תבשילים (כל יום יש משהו בהתאם לעונות) וכן בשרים על האש. האוכל טרי וטעים, השרות לבבי וביתי והמחירים הוגנים. לא כשר. סגור ביום ראשון.
מסעדת הנוף נמצאת בכניסה הצפונית לינוח בתחנת הדלק דלק. ברגע שתיכנסו נשימתכם תיעתק – כי הנוף מהמסעדה באמת עוצר נשימה. האוכל טרי וטעים, המחירים הוגנים והשירות משפחתי ולבבי. סגור בימי שני.
את המסעדה המעוצבת בטוב טעם, הקימה אלמנת צה"ל בסמה הינו בלב הכפר הדרוזי ג'וליס. זאת מסעדה כשרה עם אוכל דרוזי אנין טעם. בסמה הכשירה את המסעדה במהלך מלחמת חרבות ברזל כאשר סיפקה אלפי מנות לחיילי צה"ל ורצתה שכולם יאכלו… על תרומה זו זכתה להשיא את משואת יום העצמאות בשנת 2024. האוכל מצוין והשירות ללא דופי. סגור בשבת
מסעדה מזרחית מצוינת ופופלרית בכניסה למזרעה. המסעדה פעלה שנים רבות בעיירה שלומי אך בגלל המלחמה עברה למזרכה בקרבת נהריה. האוכל טרי מאוד וטעים מאוד. הרבה מהאוכל, ובמיוחד הסלטים, עונתיים. סגור בימי רביעי.
חומוס פול אלחיאט היא מסעדה משפחתית נהדרת. המשפחה מעקורי עיקרית, מקפידים על אירוח לבבי ואוכל גלילי מעולה, המבוסס ברובו הגדול על אוכל צמחוני. החומוס והסלטים נהדרים, אבל תבדקו איזה בישול נמצא היום בסירים… . סגור בימי ראשון.
מסעדה מזרחית משודרגת כשרה למהדרין המעניקה חוויה כפרית בלב מושב מעונה. סלטים ובשרים טובים ובשפע. המקום נעים מאוד. פתוח במוצ"ש. לאתר המסעדה >>>
מסעדת 864 בכפר פקיעין בסמוך לירידה למערת הרשב"י היא מסעדה-בית קפה המשלב אוכל טוב (גלילי עם נגיעות מהמטבח הבילאומי, עם עיצוב ושירות מודרניים לנוף מרהיב!. .
אחלה מסעדה מזרחית. חומוס מצוין, סלטים טעימים וטריים, מנות מבושלות ובשרים על האש. נוף נהדר ושירות מצוין. לא צריך יותר…
מסעדת נלצ'יק שנמצאת בכפר הצ'רקסי ריחניה היא יותר ממסעדה מזרחית רגילה. בנוסף לאוכל "רגיל" היא מגישה מאכלים אותנטיים של העדה הצ'רקסית. אתם תוכלו לטעום מהחלוג', המתאזה והשיש-ברק האופייניים ואף לרכוש גבינות צ'רקסיות. בנוסף יש במקום חדר מורשת בו תוכלו לראות מוצגים רבים על העדה הצ'רקסית ותולדותיה ואף לשמוע מבעל המסעדה, האני מדאגי, על העדה והכפר. חוויה צ'רקסית מלאה.
פתוח כל ימי השבוע – אך בתיאום. 04-6990548 לאתר המסעדה >>>
חומוס אברהים – היא חומסיה כמו שחומוסיה צריכה להיות… פשוט, טעים וטרי. השירות טוב ומהיר. החומוסיה נמצאת ליד א.ז. מעיליא בעאסי סנטר. סגור בימי שני.
פלאפל טעים ופופולרי בלב רחוב השוק של תרשיחא. בשבתות אפשר לשלב עם ביקור בשוק… סגור בימי ראשון
בלב הכפר הדרוזי חורפיש, מסעדה משפחתית נחמדה ונעימה. חומוס עדין וטעים, סלטים טריים ויש גם ממולאים דרוזים.
שוואמה טעימה בעאסי סנטר בכניסה לא.ת. מעיליא בסמוך למקס סטוק על כביש 89. יש מקום מסודר לשבת.
חומוסיה מגניבה ומיוחדת בלב הסמטאות העתיקות והיפיפיות של תרשיחה. מקום קטן עם חומוס מעודן ומאכלים לבנוניים נוספים. נסו את הפאטה! ראמי הבעלים ישרת אתכם מכל הלב. נסגר כשהחומוס נגמר בשעות אחר הצהריים המוקדמות. סגור בימי ראשון
מוסד גלילי ידוע ופופולרי מאוד! נמצא בכפר הדרוזי חורפיש על הכביש הראשי בחלק מזרחי (קרוב ליציאה להר מירון) במקום חדש וגדול. סמבוסק הוא מאפה לבנוני מעולה הנעשה בטאבון עם מילוי של בשר כבש, לבנה או גבינה. טעים! זול, מהיר, נקי וכייפי. זו עצירת חובה לאוכל רחוב אופיני לגליל.
חומוס "קיבוצי" כשר. בלב קיבוץ אילון על כביש הצפון תמצאו חומוס מצוין באוירה אחרת. גיא ברי הגשים חלום ופתח חומסייה אהובה. יש שם סוגי חומוס לא שגרתיים וטעימים וכן, סלטים ומנות נוספות ומגוונות. בהחלט שווא לעצור!
פיתה דרוזית מעולה! על הכביש הראשי החוצה את חורפיש. מנוהל ביד רמה ע"י כאוכב (כוכבה). מקום מסודר, נקי ומזמין הכולל גם מקום לשבת ושירותים. הפית הדרוזית של הגליל העליון.
מאפיית גיה'ן בלב השוק היא מאפייה קטנטנה בה טורחת ג'יהן ואימה סביב טאבון ברזל קטן ומייצרות פיתות, סמבוסק, פטאייר ושאר מיני מאפים שנאפים על המקום ונאכלים טריים וחמים. אוכל רחוב כמו שאוכל רחוב צריך להיות.
ממתקים מעולים! כנאפה חם, בלאוות במגוון טעמים. נקי וטעים. נמצא בכניסה לא.ת. של מעיליא מול עאסי סנטר. כדאי.
לעוברים בחורפיש הרוצים כנאפה או ממתקים אחרים – מומלץ לעצור בקונדיטוריה נסים. זה בית קפה קטן עם קפה, ממתקים ומאפים.
גלידה בוזה נוצרה ממפגש והגשמת חלום של שניים: עלאא סוויטאת (שהוא גם הבעלים של מסעדת השף אלומה) ואדם זיו מקיבוץ סאסא.כשקימו את בוזה הם חלמו על גלידה טריה, מקומית, עונתית וטעימה באמת, כזו שתחגוג את הגליל, הפסיפס האנושי המיוחד והמגוון , האדמה, הטעמים והריחות הייחודיים רק לו ובעיקר תעשה טוב על הלב. ובכך הצליחו בענק. במפעל בקיבוץ סאסא, מייצרים יותר ממאה טעמי גלידה טרייה ומדויקת, בעבודת יד, בתהליך קפדני ותוך שימוש בחומרי גלם איכותיים. בכל טעימה תוכלו להרגיש בבירור את טעמי חומרי הגלם ואת השילובים המיוחדים והמרגשים האופייניים לבוזה.
ההצלחנ האירה פנים וכיום זו רשת גלידריות בצמיחה עם סניפים בכל הארץ. בגליל העליון תמצאו את גלידה בוזה בתרשיחא, סאסא וקיבוץ כברי. לאתר של בוזה >>>
מתןך השפע העצום של מסעדות מזרחיות שנמצאות בעכו העתיקה הנה המומלצות שלנו
מסעדת אלומה – ביסטרו גלילי היא יותר ממסעדה. היא "מוסד" גלילי ידוע ואהוב כבר למעלה מ-20 שנה. נמצאת בכפר הציורי תרשיחא ומספקת אוכל ואוירה ברמה גבוהה. המטבח הוא צרפתי עם נגישות של המטבח הגלילי. הבעלים עלאא סוויטאת (שהוא גם הבעלים והמייסד של גלידה בוזה) יארח אתכם בנעימים במקום מוקפד ונעים מאוד. סגור בימי ראשון. לאתר המסעדה >>>
מסעדת אדלינה היושבת, מאז שנת 2002, בבית אבן מקסים בלב קיבוץ כברי ועם נוף למישורי הגליל המערבי והים, היא מסעדת-שף נהדרת של אילן אופנהיימר ובנו אמיר (לשעבר במסעדת פינגווין בנהריה) שמתמחה בטפאס אך לא רק. שפע מנות מוקפדות וטעימות להפליא ישלימו את החוויה הקולינרית הגלילית המשובחת. החומרים טריים ומקומיים ברובם כולל שפע יינות בוטיק גליליים. סגור בימים ראשון עד שלישי. עוד על המסעדה והתפריט תוכלו לקרוא כאן >>>
מסעדת-השף מיכאל ביסטרו מקומי של השף המצליח מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) נמצאת במושב לימן לא רחוק מנהריה. הביסטרו מעניק חוויה קולינרית מלבבת של אוכל כפרי אנין טעם. המקום, האוכל והאישיות של השף – מספיק בהם כדי להגיע מתל-אביב במיוחד אל הגליל. סגור זמנית.
בבית אבן מרהיב מעל יקב צלבני, נמצאת אחת ממסעדות השף המענינות של הגליל. המסעדה נמצאת במרומי הכפר הנוצרי מעיליא בסמוך לכנסייה ולמבצר הצלבני. השף אליאן ליוס, יליד הכפר, חזר אחרי שנים רבות באיטליה ובנה תפריט איטלקי עם השפעות ונגיעות אל המטבח הגלילי. בר יין עשיר וחוויה ייחודית. סגור בימים ראשון עד שלישי. לאתר המסעדה >>> במקום יש גם חדרי אירוח ללינה.
מסעדת מרקטו (שוק באיטלקית) שהיתה לשעבר בעכו העתיקה, עברה למתחם נעים ומעוצב בקיבוץ לוחמי-הגטאות – והיא מסעדה איטלקית נפלאה! השף עומרי שחר ביחד עם אחיו נועם יצרו מסעדה של אוכל איטלקי מצוין המוכן לנגד עינכם במטבח הפתוח ובטאבון גדל המימדים שמוציא מקרבו מעדנים. המנות מושקעות וטעימות להפליא ותמיד תוכלו להנות גם ממשהו שלא נמצא בתפריט. סגור בימי ראשון. להזמנת מקום >>>
פיצריה ומסעדה איטלקית נחמדה בלב הכפר הדרוזי ינוח. אוירה נעימה, אוכל טעים ושירות לבבי. פתוח בימים חמישי עד שבת
הנה כמה ממסעדות העילית שפועלות בעכו
מסעדת הבשרים לה-פמפה סיפקה כעשור חווית בשרים קולינרית נפלאה בביתם במצפה הילה. לאור המצב הבטחוני בצפון – פתחו את לה-פמפה אקספרס בפוד-טראק במתחם נעים בטיילת הדרומית של נהריה אל מול הים. מנות בשר מעולות, עם מוזיקה ואווירת ים נעימה. מה צריך יותר? אחלה בשר. סגור בשישי-שבת. לאתר המסעדה >>>
המבורגר נפלא, מהטובים בארץ, תוכלו למצוא במושב מעולה. אלי פלדמן, קצב לשעבר, בשלן וחובב בשרים ידוע, התחיל למכור המבורגרים מעגלה קטנה וזכה להצלחה ענקית באזור. התוצאה מסעדת המבורגרים קטנה ונחמדה מאוד עם מנות המבורגר מצוינות, מנות נוספות וסלטים, הכל באוירה קלילה ומשועשת. מקום כיפי לעצירה או להזמנת לקחת. סגור בשישי-שבת. לאתר המסעדה >>>
מסעדת השף בית הצייד (Hunter House) בכניסה לכפר גוש חלב מציעה חוויה קרניבורית ייחודית בבניין אבן עתיק בסגנון בית ציידים. השף באשיר סולימן, בן הכפר, יצר תפריט הכולל נתחי בשר איכותיים ומיושנים, סלטים טובים ומנות אחרונות המוגשים בשפע רב מכל הלב באווירה כפרית במתחם מיוחד.. עוד על מסעדת בית הצייד >>>
מסעדת הצוק, הממוקמת בראש הנקרה, מזמינה את סועדיה לחוויה קולינרית כשרה למהדרין מול נוף עוצר נשימה של הים התיכון וחוף הגליל המערבי.
המטבח האקלקטיתי מציע שילוב יצירתי, שעיקרו בשרים ודגים, של טעמים ים־תיכוניים עם נגיעות אקזוטיות, תוך שימוש בחומרי גלם טריים והגשה מוקפדת לכל סועדת וסועד. סגור בשבת. לאתר המסעדה >>>
מסעדת הבשרים "300 גרם" שוכנת במושב בוסתן הגליל, מעט צפונית לעכו, היתה בעבר במושב בצת, אך לאור המצב הבטחוני עברה למשכנה החדש.
300 גרם הנה מסעדת שף בשרית כשרה למהדרין, ושמה הייחודי ניתן לה בעבור המשקל האופטימלי של נתח בשר שזה 300 גרם…
התפריט כולל מגוון עסקיות ומנות מיוחדות בניצוחו של השף איתי חסון שמתאימות מאוד גם לקבוצות. סגור בשבת. עוד על מסעדת 300 גרם >>>
מסעדת שפי במצפה מנות היא יותר ממסעדת בשרים בלבד. שפי שאלתיאל, מימש בביתו את אהבתו לקולינריה ואלכוהול. הבשרים המזכירים חווית בשרים של דרום ארה"ב עם מגוון מנות נילוות מצוינות מלווים ביין מהיקב המשפחתי ובירות טובות. כל אלו מוגשים אל מול הנוף עוצר נשימה של הגליל המערבי ונחל בצת. חוויה גלילית ייחודית. במקום יש גם צימרים מצוינים. סגור בשישי ושבת. לאתר של שפי >>>
הגליל מציע מבחר נפלא של ביתי קפה, מאפיות ומחלבות נפלאות במשלבות איכות על אווירה גלילית כפרית. מומלץ בחום לבקר!
תושה בייקרי היא קונדיטוריה ובית קפה מקסים באכזיב מול הים. תומר ושחף, חברי ילדות ושפים מהצפון עם רקע עשיר בתחום. הקולינריה הקימו את המקום בראש הנקרה תחילה ובהמשך במיקום הנוכחי באכזיב. המקום מציע מאפים מעולים, עוגות נהדרות, סנדוויצ'ים בלתי נשכחים, קפה איכותי, מנות קלות וירקות טריים. כל אלו הפכו את תושה למקום פופולרי במיוחד לתושבי האזור והאורחים. מוזמנים לנסות! המקום כשר. לפרטים והזמנת מקום >>>
Good Bread Bakery היא מאפייה כפרית מעולה וייחודית בסמטאות העתיקות בכפר תרשיחא. שאהין שאהין, האופה המוכשר, יצר מקום נפלא שאם תעצמו עיניים לרגע תהיו בטוחים שאתם בפרובאנס. המאפייה מציעה לחמי מחמצת ובגטים בעבודת יד, מאפים טריים, ובהם קרואסונים שמימיים וסנדוויצ'ים מעולים לצד קפה מעולה. זהו מקום קטן, אישי ואינטימי שלא סתם נבחר כאחת ממאפיות הבוטיק הטובות בארץ. בשישי שבת המקום מלא וצריך סבלנות. סגור בימים ראשון ושני. האומנים 1, תרשיחא, 04-4588445 לעמוד האינסטגראם >>>
קורון פטיסרי, קונדיטוריה-בית קפה בניחוח צרפתי, שוכנת בלב קיבוץ לוחמי הגטאות במתחם המסעדות ליד המוזיאון. את המקום מובילה השפית-קונדיטור עתר טורנא, שהתמחתה בקונדיטוריה קלאסית בצרפת. המאפים יצירתיים ומדהימים בטעמם. המקום מאוד פופלרי ואם אין מקום בשולחנות בגינה נהוג לשבת על המדשאה רחבת הידיים ממול. המקום כשר. סגור בשבתות. לעמוד האינסטגראם >>>
לחם טנא – מאפייה כפרית נמצאת בלב קיבוץ גשר הזיו במבנה ששימש בעבר כלול תרנגולות. האופה דוד אמזל מכין בה מדי בוקר בעבודת יד לחמי מחמצת מעולים מקמחים מגוונים בצד מאפים מתוקים ומלוחים (בהם סקונס). בחורשה בצד המאפיה ניתן להנות מקפה טוב וסנדוויצ'ים נפלאים. מקום אהוב על המקומיים. סגור בשבתות. שדרת האורנים (מהכניסה כיכר שנייה ימינה), 053-3304842 . לעמוד האינסטגראם >>>
קפה אוליבר הוא בית-קפה מסעדה שכונתי-גלילי אהוב ופופלרי במרכז המסחרי של כפר ורדים. קפה אוליבר מציע קפה, קינוחים ומאפים וכן תפריטי בוקר וצהריים עם שלל מנות טובות המתאימות לכולם. ידידותי לילדים. סגור בשבתות. 077-5430538 לאתר המסעדה >>>
מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת היא מחלבה על טהרת חלב העיזים המיוצרת גבינות נהדרות הנמכרות במקום. הגבן אריאל ואשתו יונת יצרו במקום בנוסף למחלבה זהו בית-קפה, מעדניה ומאפיה המציעה מנות חלביות כשרות לבוקר והצהריים. הישיבה בפנים ובגינה. אוירה כפרית ונעימה ואירוח לבבי ורגוע. סגור בשבתות. 04-9854802 . לאתר המחלבה >>>
"נועלוש" שהתחילה כקונדיטוריה ביתית לעוגות בכפר ורדים הפכה למרכז קולינרי מגוון, פופולרי ונהדר. לבד מהעוגות הנפלאות, מעשה ידיו של השף קונדיטור מוטי יפרח ורעייתו נועה, תמצאו במקום בית קפה מסעדה נעים עם מגוון מנות כשרות חלביות (לבוקר ולצהריים) וכן מעדניה עשירה, בית יין ואף פריטים כפריים נאים לעיצוב הבית. נועלוש נמצאת בא.ת. דרומי של תרשיחא צמוד לכפר ורדים והוא סגור בשבתות. המקום כשר. 04-6000068 לעמוד האינסטגראם >>>
טופלו המאפייה ללא גלוטן ובית קפה מקסים בתרשיחא בלב הסמטאות היפיפיות של גלעין הכפר העתיק. ורד באר מגשר הזיו ומורד בשארה מתרשיחא הקימו מאפיה-בית-קפה ומשפחה והם יארחו אתכם במאור פנים. מקום חובה למי שחייבים מאפים נטולי גלוטן. מקום מגניב. סגור בימי ראשון ושני. בסמטת הכנסיות 10, תרשיחא. 073-7871899 עוד על טופלו >>>
ליימון (לימונים) הוא בית קפה-מסעדה כפרי וביתי בכפר תרשיחא בלב הגליל, המציע מטבח בהשראה ים-תיכונית עם מרכיבים טריים וקינוחים תוצרת בית. המקום מגיש ארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, פיצה בסגנון נאפוליטני וקפה איכותי – באווירה חמה ומזמינה. סגור בימי שני. רחוב באלון 16, מעלות-תרשיחא. 052-7243289. לעמוד האינסטגראם >>>
מחלבת שבסו בבית המשפחה בכפר ריחניה מאפשרת לטעום ולרכוש גבינות צ'רקסיות מעולות. הגבינות אורגנית ללא חומרים משמרים עם טעם בלתי נשכח. זהו איננו בית קפה אך הוא מקום אותנטי המאפשר הצצה לעולמה של העדה הצ'רקסית דרך האוכל והמסורת. תזכו לאירוח לבבי!
פתוח כל השבוע אבל בתיאום. 050-4268843
סצנת היין והאלכוהול נמצאים בגליל העליון במספר רב של יקבים ומזקקות בוטיק.
יקב כישור הוא יקב בוטיק גלילי איכותי וכשר. היקב נמצא בכפר כישורית בו חיים בעלי צרכים מיוחדים אשר מפעילים את היקב כאחד מענפי התעסוקה. במרכז המבקרים, רחב הידיים והיפיפה, תוכלו להתארח באווירה גלילית כפרית, להנות מהיינות המצוינות, מהגבינות, הירקות והלחמים המיוצרים הכפר ומהעשיה החברתית מעוררת ההשראה. כשר. סגור בשבתות. 04-9085198 לאתר היקב >>>
יקב ג'וליה הוא יקב בוטיק משפחתי בכפר הנוצרי מעיליא. את היקב הקימו אב ובנו, ג'ורג' וענאן עראף והור קרוי ע"ש האם. הענבים מגיעים מכרמי המשפחה באדמות הגליל המערבי והאם מארחים בלבביות ביקב ועל מרפסת קטנה לשיחה נעימנ ולטעימות יין גלילי מקומי ומצוין. סגור בימי ראשון. 050-3012955 לאתר האינטרנט של יקב ג'וליה >>>
יקב שטרן הנמצא בראש הרכס בקיבוץ תובל ומשקיף לים התיכון, הוא יקב בוטיק משפחתי שנוסד ב-2004 על ידי היינן ג'וני שטרן. היקב מייצר כיום כ-30,000 בקבוקים בשנה של יינות נחשבים מכרמים הנמצאים ברמת הגולן, במזרח הגליל העליון ובמערבה. היינות איכותיים וזכו בפרסים רבים. האירוח ביקב אישי, חמים ומלמד, היקב כשר. הביקור בתיאום 054-3034361. לאתר היקב >>>
מזקקת יוליוס (ג'וליוס) שמצאת בקיבוץ חניתה עם נוף נהדר למישורי הגליל המערבי נולדה ב-2008 מחזון לזקק אלכוהול איכותי בעבודת יד מחומרי גלם מקומיים בלבד. המזקקה הייתה חלוצה בזיקוק פירות, ענבים, דבש, ג'ין וביטרס בישראל. יובל (ג'וב) הרגיל הקים את המזקקה מתוך כוונה לתת לחומר הגלם "לשיר" – כמו שירה מזוקקת הלוכדת רגע נדיר. במקום ניתן לטעום ולרכוש סוגי אלכוהול איכותיים כגון: ג'ין, או דה וי, שנאפש, גראפה, סליבוביץ' ועוד. חובה לחובבי הטיפה המרה… הביקור בתיאום. 054-4734274 לאתר של יוליוס >>>
בירה מלכה שמוכרת כיום בכל הארץ היא בירה גלילית מצוינת. אסף לביא תושב כליל הקים את בירה מלכה בקיבוץ יחיעם ומאז 2018 המבשלה נמצאת בתפן. בירה מלכה מתמחה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות. תהליך הייצור מתחיל בשימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר וממשיך בבקרת איכות קפדנית, ואי התפשרות על רמת הבירה הסופית. סלון מלכה, הממוקם בקומה השניה של המבשלה הוא מתחם אירוח כייפי ומזמין. הסלון פתוח בימי חמישי או בתיאום 054-871331 .עוד על בבירה מלכה >>>
יקב נעמן הוא יקב בוטיק משפחתי ומקסים במושב רמות נפתלי בגליל העליון המזרחי. היקב הוקם בשנת 2004 על ידי רמי ובטינה נעמן שהגיעו צפונה למטרה זו. היקב מנצל את איכות הכרמים יוצאת הדופן, שבבעלותו וטיפולו, הממוקמים בעמק קדש שבגליל העליון.יקב הבוטיק המשפחתי זכה הפרסים בינלאומיים ולהערכה רבה בארץ ובחו"ל. מושב רמות נפתלי משק 90. 050-794-4881 עוד על יקב נעמן >>>
יקב הרי הגליל בקיבוץ יראון הוא יקב מסחרי מוביל ומהגדולים בארץ עם כמיליון בקבוקים בשנה. היקב הוא שותפות בין קיבוץ יראון ליקב רמת הגולן והוא מתמחה ביינות איכות מודרניים המופקים מענבים הגדלים בכרמים מקומיים בגלילל העליון בגבהים שבין 420 ל-800 מטר.
היקב שם דגש על קיימות, שמירה על הסביבה ועיצוב אדריכלי שמשתלב בנוף הגלילי. במקום מרכז מבקרים (שחזר לפעול בפברואר 2025) המציע טעימות יין, סיורים מודרכים בכרמים ובמרכז הייצור, ואירועים פרטיים ועסקיים. חווית הביקור משלבת בין נוף גלילי עוצר נשימה, תרבות יין עשירה, ואירוח מוקפד. כשר. סגור בשבת. 04-6868748 לאתר יקב הרי הגליל >>>
לחובבי הערק!
מזקקת באסל בלב הכפר הנוצרי מעיליא היא מזקקת ערק ביתית אותנטית ונפלאה. את המזקקה בה הוא מארח, הקים באסל קסיס בבית המשפחה. בית ערבי כפרי אופייני. את הערק האיכותי שלו הוא מזקק במזקקה מיוחדת שהביא במיוחד מפורטוגל. הערק שהוא מיצר מעולה ובשתי רמות גימור: 53% אלכוהול או 60% אלכוהול. באסל מארח קבוצות במזקקה, מספר על הכפר, המשפחה, על ייצור הטבק בו עסקו שנים רבות וכמובן על אהבתו הגדולה – הערק. חוויה מומלצת! לתיאום 052-4246691 לאתר ימזקקת באסל >>>
להתארח בבית בגליל, להכיר את המשפחה ואת הבשלנית ולהנות מאוכל אותנטי-ביתי – זו חוויה גלילית וייחודית. מומלץ בחום!
סבתא מהא ובעלה חסן עמר גרים בראש הכפר חורפיש בבית רחב ידיים ממנו נשקף נוף עוצר נשימה. מהא אהבה מילדותה את המטבח והבישול והפכה עם השנים לבשלנית נפלאה עם יד עדינה ומדויקת על התבלינים. היא מבשלת מאכלים דרוזים אופיניים – שיוצאים תחת ידיה אניני טעם ויוצרים חוויה קולינרית בלתי נשכחת. בסוף הארוחה אם הזמן מאפשר מהא תשוחח איתכם ותספר את סיפורה האישי הלא קל. חסן, שהוא שוטר בדימוס ומורה דרך יכול להשלים את סיפור העדה הדרוזית והכפר. אנשים מקסימים.
ניתן לקיים במקום גם סדנאות אוכל. כשר עם תעודה. בתיאום. 054-7044406. עוד מידע תמצאו כאן >>>
שולה גלעדי ממושב שתולה היא אישה שלא תשכחו. שולה בת למשפחה מיוצאי כורדיסטאן בת 15 ילדים שכול הגיעו ארצה וחיים במושבי הגליל. שולה שהיתה גננת ואשת חינוך שנים רבות – שילבה שתיים מאהבותיה עם יציאתה לפנסיה: בישול ואירוח. והיא עושה זאת במאור פנים ובטוב טעם. האוכל – נפלא. אוכל כורדי אותנטי העשוי בדיקנות. יפרח (כולל בצל ממולא) ומאכלים ביתיים נוספים. הסיפור – מחמם את הלב והסיפור- וואו. שולה מספרת את סיפור משפחתה בצורה מרתקת וקולחתץ היא אפילו שרה בצורה שמרטיטה את הלבבות. כשר. בתיאום. 052-8366818
אביבה חורי מהכפר הנוצרי פסוטה – היא מארחת גלילית אופינית. טובת לב, מלאה בנתינה ורצון טוב, נעימת הליכות ומארחת נהדרת. אביבה (כן זה שמה!) תארח אתכם בסלון ביתה המטופח לארוחה על טהרת המטבח הגלילי-לבנוני עם מגוון תבשילים אופיניים טעימים ומנחמים. הבית, האוכל והסיפור האישי ישלימו חווית אירוח נהדרת ובלתי נשכחת. בתיאום 050-7670611.
מרים חדאד מהכפר הנוצרי העיליא – מארח בביתה במאור פנים ובאנרגיות טובות. מרים, שהפעילה שנים רבות את מסעדת אלרביע, העבירה את הפעילות לביתה אל "מטבח אל רביע" – שם מארחת קובות ובודדים במרפסת ביתה. האוכל גלילי-לבנוני אופייני. ממולאים, תבשילים כגו מג'דרה ושולבטו, מנסף ומקלובה וכמובן סלטים טריים ומתוקים לסיום – כולם נפלאים, מעשה ידיה של מרים. המאכלים ישלימו את האירוח הלבבי והשרות המצוים מכל הלב. לתיאום – 052-4703813 לאתר של מרים >>>
באיבתסאם פארס מהכפר חורפיש מארחת בביתה לארוחות וסדנאות של אוכל דרוזי גלילי אופייני ומעולה. ביתה גדול ומטופח ובחצר שפע מקום לישיבה נעימה. האוכל פנטסטי כמסורת הבשלניות הדרוזיות והאירוח חמים ולבבי. תזכו גם לשמוע את סיפורה של איבתסאם וכן על הכפר והעדה. כשר עם תודה. לתיאום 050-6917337 לאתר של איבתסאם >>>
איפה אפשר ללמוד לגלגל עלי גפן?
בתוך השפע הקולינרי המגוון של הגליל העליון הדבר הייחודי ביותר לדעתי, זו סדנת בישול בבית של סבתא מהא או אבתיסאם פארס בכפר הדרוזי חורפיש.
תלמדו לגלגל עלי גפן וממולאים אחרים. תלמדו להכין מג'דרה שאין כמותה או את התבשיל הנפלא שולבטו. תכינו ארוחה טעימה ותלמדו לשלוט בטעמים ובתבלינים.
חוויה משפחתית אדירה!
ממלאים את הפרטים ומקבלים את קופון ההטבה בדוא"ל: