בשנים האחרונות יותר ויותר מנהלי חברות מבינים שכחלק מרווחת העובד וחלק מהפעילות של מחלקת משאבי אנוש צריך לארגן ימי גיבוש לטובת העובדים אשר כשמם כן הם – יביאו איתם שבירת שגרה, ריענון המחשבה ויציאה מבין כותלי המשרד. כיום יש אינספור רעיונות לימי גיבוש המיועדים לעובדים ומתאימים לכל סגנון רצוי, לכל אזור גאוגרפי וכמובן לכל גובה תקציב שהועמד לצורך כך. החוכמה הגדולה היא להתאים לכל משרד או מקום עבודה את יום הגיבוש שיהיה המושלם עבור העובדים.
מה החשיבות בפעילות גיבוש לעובדים?
כאמור, מדי פעם חשוב מאד לתת לעובדים קצת לצאת מהשגרה ולחלץ עצמות – במלוא מובן המילה. כאשר העובדים מוזמנים ליום גיבוש – משמע משאירים את העבודה מאחור, שמים בצד את המטלות היומיומיות ונפגשים במקום אחר – הם מבינים שלמנהלים חשוב מאד לדאוג לרווחתם, שמעריכים אותם ורואים אותם כבני אדם קודם כל ורק לאחר מכן כעובדים מן המניין. לאחר יום זה – העובדים יגיעו לעבודה הרבה יותר מחויבים וירצו לתת בחזרה לארגון שרואה אותם ושהם חשובים לו. הם יגיעו לעבודה עם הרבה יותר מוטיבציה.
אילו אפשרויות לימי גיבוש קיימות כיום?
כאמור, אפשר לבחור כיום שלל אפשרויות לבילויים ואטרקציות המתאימים בתור יום גיבוש לעובדים. להלן רק חלק מהרעיונות:
- טיול או סיור במקומות מיוחדים, עם מדריך המכיר את הפינות המיוחדות ואת הסיפורים שמכירים רק אלה שחיים שם או שחיו שם בעבר.
- פעילויות של ספורט אקסטרים – מרוץ מכוניות, טיול ג'יפים, רכיבה על סוסים או מסלול הליכה בטבע המיועד למטיבי לכת.
- הופעה של להקה או אומן.
- הרצאה או סדנה.
כאמור – האתגר הגדול באמת הוא להתאים את סוג יום הגיבוש שיהיה המושלם עבור מקום העבודה בהתחשב באופי העובדים ובסגנון הפעילות שיהיה מוערך עליהם. לשם כך נדרשת עבודת מחקר לא קטנה אבל כאשר מדובר בחברה מקצועית או באיש מקצוע שמארגן את יום הגיבוש – אפשר להיות בטוחים שהוא יידע בדיוק מה לשאול ומה לברר.
איך בוחרים את אופי יום הגיבוש?
כאשר רוצים לארגן יום גיבוש לחברות חשוב מאד לשים לב לכמה פרמטרים הקשורים בעובדים שאמורים להשתתף בפעילויות – הגילאים שלהם, המצב האישי או המשפחתי שלהם, האם מדובר בקהל דתי או שבחלקו כזה (במקרים רבים יום הגיבוש מסתיים בארוחה במסעדה) והסוג פעילויות שהם עשויים למצוא כמהנות או מעניינות.
ימי גיבוש לעובדים וחברות: